FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo projekt zajedničke obuke graničnih ophodnji Hrvatske i BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 25. listopada 2012. (Hina) - Visoki dužnosnici Uprave za granicu Hrvatske i Granične policije BiH najavili su u četvrtak u Čapljini početak projekta zajedničke obuke pograničnih ophodnji koje će proći 300 policajaca iz dviju država, a financira ga vlada Velike Britanije.

Pomoćnik načelnika Uprave za granicu RH Zlatko Sokolar istaknuo je da s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju granica s BiH dobiva posebno značenje ne samo za Hrvatsku nego i za EU.

"Obuka graničnih ophodnji je ujedno i najsloženija zadaća u tom procesu približavanja i prihvaćanja svih standarda EU. Stoga je ovo i važan trenutak u našoj zajedničkoj misiji osiguranja mira kako građanima dviju zemalja tako i sigurnosti granica i onih koji s dobrim namjerama prelaze iz jedne u drugu zemlju", rekao je Sokolar istaknuvši iznimno dobru dosadašnju suradnju s Graničnom policijom BiH.

Ravnatelj Granične policije BiH Vinko Dumančić rekao je da će se obuka graničnih ophodnji provoditi u sljedećih godinu i pol dana te da će u nju biti uključeno po 150 policajaca iz obje zemlje.

"To je važno u borbi protiv nelegalnih migracija preko granice te svih vidova kriminaliteta, ali i terorizma. Nadam se da će projekt biti uspješan, kao i svi dosadašnji, i da ćemo BiH na najbolji način približiti EU", rekao je Dumančić.

Vrijednost projekta je oko 170 tisuća maraka (oko 85.000 eura), a provodi se u okrilju Međunarodne organizacije za migracije.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙