FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDC Adriatics: 'cloud' najbrže rastući segment hrvatskog IT tržišta

Autor: tmis
ZAGREB, 25. listopada 2012. (Hina) - Prihodi od usluga računalstva u oblaku ili 'clouda' bili su najbrže rastući segment domaćeg informacijsko-tehnološkog (IT) tržišta u prošloj godini, a očekuje se da će takav trend potvrditi i ova godina, istaknuto je na današnjoj konferenciji analitičke kuće IDC Adriatics (Croatia) "IDC Cloud Computing Roadshow 2012".

Ta je konferencija okupila oko 150 predstavnika krajnjih korisnika ICT tehnologija, na kojoj je istaknuto i da će evolucija i razvoj isporuke IT cloud usluga obilježiti IT scenu na duže razdoblje.

Cloud IT usluge u Hrvatskoj u 2011. porasle su za 40,7 posto u odnosu na godinu prije, a tako velik rast objašnjavaju relativno niskom bazom u prethodnoj godini.

Cloud (oblak) potrošnja u Hrvatskoj dosegla je 17,45 milijuna američkih dolara, od čega se najveći dio, blizu 40 posto, odnosi na naknade za IT usluge pružene iz tzv. javnog oblaka.

Na konferenciji su predstavljena i brojna cloud rješenja i usluge brojnih hrvatskih tvrtki, koji su u većini naglasili da je prednost cloud-a u relativno uspješnom omjeru troškova uvođenja clouda ili računalstva u oblaku te efikasnosti, prednosti i održivosti cloud modela.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙