FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 25. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 24. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 25. listopada.

BERLIN - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će na proslavi 60. obljetnice njemačkog Odbora za istok (Ost-Ausschuss), tijela za gospodarsku suradnju s istočnom Europom. Na proslavi te najstarije njemačke gospodarske regionalne inicijative očekuje se oko 250 gostiju, među njima nekoliko šefova država i vlada, a na svečanoj večeri pridružit će im se i njemačka kancelarka Angela Merkel. Premijer Milanović u Njemačku odlazi u jeku tamošnjih rasprava o spremnosti Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, potaknutih izvješćem Europske komisije o monitoringu od 10. listopada. Milanović je u službenom posjetu Njemačkoj boravio 19. rujna kada je razgovarao s kancelarkom Merkel.

VARŠAVA - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na konferenciji ministara vanjskih poslova Višegradske skupine i zemlja regije (Višegrad 4+). Tema susreta je inicijativa Western Balkans Expert Network on Rule of Law and Fundamental Rights koja ima za cilj pružiti stručnu pomoć zemljama Zapadnog Balkana u procesu približavanja Europskoj uniji. Na konferenciji Višegrad 4+, između ostalih, sudjelovat će: Štefan Fuele, povjerenik EU za proširenje, Radoslaw Sikorski, ministar vanjskih poslova Poljske, Enver Hoxhaj, ministar vanjskih poslova Kosova, Nebojša Kaluđerović, ministar vanjskih poslova Crne Gore te Nickolay Mladenov, ministar vanjskih poslova Bugarske.

ZAGREB - Završna integracijska konferencija i potpisivanje Deklaracije o završetku integracijskog procesa OS RH u NATO strukture, kojem će nazočiti predstavnici Oružanih snaga RH, Savezničkog zapovjedništva za transformaciju NATO-a i Savezničkog zapovjedništva združenih snaga Napulj (s početkom u 11 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256b). U ime Oružanih snaga RH, završnu Deklaraciju potpisat će načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić, a u ime NATO-a zamjenik zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju, general zbora Mieczyslaw Bieniek. Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije.

JERUZALEM - Talijanski premijer Mario Monti sastat će se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

ZAPADNA OBALA - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton sastat će se s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Dežurni:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Damir Hainski

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙