FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 13. do ponedjeljka 15. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 13. do ponedjeljka 15. listopada.

SUBOTA, 13. listopada

---------------------

TOKIO - Predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim sudjeluje na seminaru o globalnom razvitku.

NEDJELJA, 14. listopada

-----------------------

CRNA GORA - U Crnoj Gori se održavaju prijevremeni parlamentarni izbori kako bi vlast imala puni legitimitet dovesti zemlju do krajnjeg cilja - članstva u EU.

LITVA - Prvi krug parlamentarnih izbora.

KUVAJT - Sastanak ministara vanjskih poslova Azije i Bliskog istoka.

PONEDJELJAK, 15. listopada

--------------------------

LUXEMBOURG - Sastanak ministara vanjskih poslova EU-a na kojem će sudjelovati hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u svojstvu promatrača.

LUXEMBOURG - Povjerenik EU-a za proširenje Štefan Fuele sastat će se na rubu sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Unije sa šefom slovenske diplomacije Karlom Erjavcem na traženje slovenske strane, a očekuje se da će Fuele i Erjavec razgovorati o pitanju Ljubljanske banke.

OSLO - Očekuje se početak mirovnih pregovora između kolumbijske vlade i predstavnika revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC). Predsjednik vlade Juan Manuel Santos potpisao je krajem kolovoza sporazum s predstavnicima te marksističke gerilske skupine o početku mirovnog procesa, koji će započeti u Oslu, a zatim bi se trebao nastaviti u Havani.

HARKOV, Ukrajina - Ukrajinski sud nastavit će suđenje bivšoj premijerki Juliji Timošenko.

GRAFENWOEHR, Njemačka - Američka vojska održat će u Njemačkoj svoje najveće vojne vježbe od 1989. u kojima će sudjelovati 19 europskih zemalja.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙