FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dow Chemical ukida 2.400 radnih mjesta, zatvara 20 tvornica

Autor: mkuz
MIDLAND, 24. listopada 2012. (Hina/AFP) - Američki kemijski div Dow Chemical najavio je da će otpustiti 2.400 radnika u pogonima širom svijeta i zatvoriti 20 tvornica kako bi smanjio troškove poslovanja u uvjetima usporavanja svjetskog gospodarstva.

Kompanija očekuje da će na taj način uštedjeti 500 milijuna dolara godišnje do kraja 2014.

Smanjit će i kapitalne investicije na programe koje više ne smatra prioritetnim, kako bi uštedjela dodatnih 50 milijuna dolara, navodi se u priopćenju.

Plan obuhvaća i zatvaranje tvornica u belgijskom Tessenderlou, nizozemskom Delfzijlu, špajnolskoj Ribaforadi, britanskom Birch Valeu, zatim u japanskoj Kina Uri, i u američkim Midlandu i Solonu.

"Realnost je da će se u bliskoj budućnosti raditi u usporenom gospodarskom okruženju", rekao je izvršni direktor Andrew Liveris.

"Iako su teške, ove mjere pokazuju našu odlučnost da poslujemo štedljivo, osobito u Europi, i da time ublažimo utjecaj trenutne tržišne dinamike", kazao je Liveris.

Dodao da će kompanija nastaviti financirati projekte na tržištima na kojima može izgraditi čvrstu poziciju ostvarivati solidne marže unatoč teškom makroekonomskom okruženju. Pritom je ukazao na ogranke Dow AgroSciences i Dow Electronics Materials, kao i na zajedničko ulaganje u Sadaru u Saudijskoj Arabiji i na ulaganja na američkoj obali Meksičkog zaljeva.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙