FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 24. listopada

Autor: uand
ZAGREB, 24. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 24. listopada, koje ćemo popratiti fotografijama.

ČILIPI/DUBROVNIK - U povodu obilježavanja 20. obljetnice oslobođenja hrvatskog juga, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović položit će vijenac na spomenik poginulim braniteljima "Konavoska mati" u Čilipima (13,15 sati). Potom će u Dubrovniku nazočiti svečanoj akademiji "Dani pobjede – 20. obljetnica oslobađanja hrvatskog juga" na kojoj će se obratiti uzvanicima (13,50 sati, Gradsko kazalište Marina Držića, Pred Dvorom 1). Operacija oslobađanja hrvatskog juga počela je polovicom svibnja 1992. oslobađanjem dubrovačkog Primorja, nakon čega je uslijedilo oslobađanja Rijeke dubrovačke, Župe dubrovačke i na kraju listopada općine Konavle.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora objedinjenom raspravom o Izvješću o suzbijanju zlouporabe opojnih droga u 2011. i prijedlogu Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe opojnih droga do 2017. Lani je u Hrvatskoj od ovisnosti o opojnim drogama liječeno 7.665 osoba, od kojih je 15 posto na liječenju bilo prvi put. Ukupan broj liječenih ovisnika povećan je za 1,5 posto, a udio novih osoba u sustavu liječenja ovisnika nastavio se smanjivati. Po MUP-ovoj statistici, lani je za zlouporabu opojnih droga kazneno prijavljeno 5.715, a prekršajno 2.295 osoba, stoji u Izvješću. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) na kojoj će potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar govoriti o važnosti uključivanja mladih u aktivan politički život. Povod konferenciji početak je višetjedne kampanje Mladih HNS-a, koja će se održati u gradovima diljem Hrvatske, a počinje 27. listopada u Osijeku (10,30 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede održat će se sjednica Savjeta za praćenje stanja u mljekarskom sektoru na kojoj će, prema najavama iz Ministarstva, biti prezentiran i raspravljen 'mliječni paket' kojim bi se uredili svi odnosi između proizvođača i prerađivača, uključujući i cijenu, a cilj mu je spriječiti dugogodišnje probleme pri realizaciji međusobnih poslovnih/ugovornih odnosa proizvođača i otkupljivača mlijeka na području Hrvatske. Rezultate sjednice Savjeta za mlijeko iščekuju proizvođači mlijeka koji su od ponedjeljka obustavili isporuku mlijeka prerađivačima tražeći cijenu od 4,05 kuna. Kako su najavili predstavnici udruga proizvođača mlijeka, od rezultata sjednice Savjeta za mlijeko ovise i njihovi daljnji potezi (13,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede).

ZAGREB - Četvrta konferencija Dan velikih planova na temu "Kako pripremiti tvrtku za poslovanje u 2013" održat će se u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Kreatori ekonomske i financijske politike na konferenciji će predstaviti prognoze te planove za sljedeću poslovnu godinu. Bit će riječi o proračunu za izlaz iz recesije/na pragu EU, o bankarstvu u 2013., poslovnim prilikama u slijedećoj godini itd. (9,00 sati, Hotel Westin, Kršanjavoga 1).

ZAGREB - Utakmica 3. kola nogometne Lige prvaka u skupini A u Zagrebu između Dinama i PSG-a (20.45 sati, Maksimir).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙