FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor hrvatskih graditelja od 15. do 17. studenoga u Cavtatu

Autor: dduk
ZAGREB, 23. listopada 2012. (Hina) - Tradicionalni, šesti po redu Sabor hrvatskih graditelja održat će se od 15. do 17. studenoga u Cavtatu, izvijestili su predstavnici Hrvatskog saveza građevinskih inženjera na današnjoj konferenciji za novinare.

Na tom skupu, koji se održava svake četiri godine, okupljaju se građevinari iz Hrvatske i inozemstva kako bi raspravljali o stanju građevinarstva i predstavili važnije projekte i zanimljiva inženjerska rješenja i inovacije.

Na ovogodišnjem će Saboru, po riječima predsjednika Znanstvenog odbora Sabora Stjepana Lakušića, biti analizirano trenutno stanje u građevinarstvu i njegova uloga u razvitku hrvatskog gospodarstva. Bit će riječi i o građevinarstvu kao poticatelju razvoja i njegovoj konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Osim predstavljanja 103 stručna rada bit će organizirani okrugli stolovi iz područja koje građevinari smatraju potencijalnim za budući razvoj, a to su željeznička infrastruktura i energetika. Razmatrat će se infrastrukturna problematika Dubrovnika i novi zakoni iz područja prostornog uređenja i graditeljstva.

Očekuje se da će na Saboru sudjelovati više od 600 sudionika, a uz građevinare i arhitekte bit će zastupljene i druge struke - strojari, elektrotehničari, geodeti, bankari, pravnici, osiguravatelji i drugi.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sabora hrvatskih graditelja je Bosna i Hercegovina.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙