FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan: Ashton u izbjegličkom logoru Zaatari

Autor: mtro
AMAN, 22. listopada 2012. (Hina/AFP) - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton je u ponedjeljak posjetila izbjeglički logor Zaatari u kojem se nalazi 36.000 Sirijaca i pozvala je donatore da nastave pružati pomoć sirijskim izbjeglicama u raznim zemalja.

Prema službenoj agenciji Petra, europska dužnosnica je posjetila škole i poljsku bolnicu koje je u kolovozu postavila Francuska u logoru 85 km od Amana, nedaleko sirijske granice. Ona je također razgovarala s brojnim izbjeglicama.

Jordanske vlasti koje kažu su primile 200.000 sirijskih izbjeglica nedavno su objavile da žele postaviti novi izbjeglički logor 50 km od Amana, kako bi riješili problem stalnog priliva Sirijaca koji bježe od nasilja u domovini.

U Amanu je Ashton razgovarala o sukobu u Siriji s kraljem Abdualhom II., koji se ponovno založio za političko rješenje krize i očuvanje teritorijalne cjelovitosti njegovog susjeda, prenosi Petra.

Visoka predstavnica EU je u ponedjeljak počela u Jordanu petodnevnu turneju po Bliskom istoku, u utorak odlazi u Libanon.

Ashton će u srijedu biti u Izraelu i u četrvtak na palestinskim područjima gdje će se sastati s glavnim izraelskim i palestinskim dužnosnicima.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙