FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVEP zabrinut zbog događaja u Libanonu

Autor: dmus
ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH u ponedjeljak je u priopćenju izrazilo zabrinutost zbog razvoja događaja u Libanonu i oštro osudilo napad u kojem je ubijeno osam osoba, među kojima i čelnik libanonske obavještajne službe Visam al-Hasan, a 80 je ljudi ranjeno.

"Ovakav čin ozbiljno ugrožava stabilnost zemlje i trud uložen proteklih godina u promicanje nacionalnog jedinstva i kulture dijaloga između brojnih etničkih i vjerskih skupina, a dogodio se u trenutku u kojem se zemlja suočava sa zahtjevnom zadaćom skrbi o valovima izbjeglica koji pristižu iz susjedne Sirije", stoji u priopćenju.

Stoga Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u priopćenju poziva libanonske vlasti da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se situacija smirila i onemogućila eskalacija napetosti i nasilja.

"U složenoj sigurnosnoj situaciji u regiji, svi čimbenici moraju biti svjesni odgovornosti koju nose, ne samo za očuvanje mira u vlastitim državama nego i šire", navodi se.

Ministarstvo također izražava nadu da će posebni izaslanik UN-a i Arapske lige Lakhdar Brahimi tijekom boravka u Damasku uspjeti privoljeti sukobljene strane na obustavu vatre u Siriji što bi pozitivno utjecalo i na smirivanje situacije u široj regiji, stoji na kraju priopćenja.

(Hina) xdam ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙