FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporba u Libanonu traži ostavku vlade

Autor: brad
BEJRUT, 20. listopada 2012. (Hina/AFP) - Libanonska oporba pozvala je u petak vladu, u kojoj dominantnu ulogu ima prosirijski šiitski Hezbollah, da dade ostavku nakon što je tijekom dana u bombaškom atentatu ubijen čelnik policijske obavještajne službe.

"Pozivamo vladu na odlazak, a njezina šefa na trenutačnu ostavku, jer ostanak vlade nudi najveću moguću zaštitu i prikrivanje ovog kriminalnog komplota", navodi se u priopćenju što ga je prenio glasnogovornik oporbe Ahmad Hariri nakon hitnog sastanka oporbe.

"Premijer Najib Mikati osobno snosi odgovornost za krv generala Wissama al-Hassana i ostalih nevinih" žrtava ubijenih u bombaškom atentatu u Bejrutu u kojemu je smrtno stradalo osam ljudi, dodaje se.

Ranije je šef oporbe Saad Hariri optužio sirijskog predsjednika Bachara al-Assada da je naložio ubojstvo generala Hassana, jednog od glavnih čelnika sigurnosti u Libanonu. Ubojstvom generala Hassana želi se poručiti kako su sile zla i terorizma odlučne nastaviti svoju misiju utvrđenu ubojstvom Rafika Haririja 2005., istaknuo je sin ubijenog bivšeg libanonskog premijera nakon čijeg ubojstva Libanon obilježavaju nemiri.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙