FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 9. listopada

Autor: slek
ZAGREB, 9. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za utorak, 9. listopada.

PARIZ - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji boravi u službenom posjetu Francuskoj održat će razgovore sa svojim domaćinom i kolegom Francoisom Hollandeom. U središtu razgovora dvojice predsjednika bit će skori ulazak Hrvatske u EU, ratifikacija pristupnog ugovora, budućnost EU-a te situacija u užem i širem susjedstvu. Josipović i Hollande utorak navečer otvorit će izložbu hrvatske srednjovjekovne umjetnosti u Muzeju Cluny. Prije sastanka s francuskim predsjednikom, Josipović će razgovarati s predsjednikom francuske Nacionalne skupštine Claudeom Bartoloneom i s predsjednikom francuskog Senata Jean-Pierreom Belom.

MADRID - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić počinje dvodnevni posjet Španjolskoj. U utorak će se sastati s domaćinom, ministrom vanjskih poslova Joseom Manuelom Garcia-Margallo y Marfilom i u parlamentu s predstavnicima klubova zastupnika te s potpredsjednikom odbora za vanjsku politiku španjolskoga parlamenta.

ATENA - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s grčkim premijerom Antonisom Samarasom.

PARIS - Francuski parlamentarni zastupnici glasat će o ratifikaciji EU-ova pakta o fiskalnoj disciplini. Francuski sindikati najavili su prosvjede uoči toga glasovanja.

STOCKHOLM - Proglašenje dobitnika Nobelove nagrade za fiziku.

Dežurni urednici:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙