FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvadeset godina oslobođenja Konavala

Autor: hspa
GRUDA/KONAVLE, 21. listopada 2012. (Hina) - U sklopu programa proslave Dana općine Konavle i 20. obljetnice oslobođenja te najjužnije hrvatske općine, danas je u sportskoj dvorani u Grudi održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Konavle na kojoj su dodijeljene i nagrade.

Nagradu općine Konavle za životono djelo dobio je general bojnik u mirovini Nojko Marinović. Godišnje nagrade općine dobili su Prva gardijska brigada hrvatske vojske - Tigrovi, satnija Konavle 92, te zlatni hrvatski vaterpolisti Paolo Obradović, Sandro Sukno, Miho Bošković i Elvis Fatović.

Načelnik općine Luka Korda podsjetio je na teško stradanje tijekom srpsko-crnogorske agresije, kada je ovaj dio Hrvatske bio u potpunosti spaljen, ali je ujedno bio i prvi dio Hrvatske koji je u cijelosti obnovljen, pa je tako svih 700 kuća koje su bile spaljene obnovljeno.

U sklopu programa proslave Dana općine u Cavtatu je na Obali dr. Ante Starčevića otkrivena i bista prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, rad akademskog kipara Zlatka Čulara iz Zagreba.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙