FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najuzornija hrvatska seoska žena Ljubica Litrić iz Suhopolja

Autor: Maurizio Novosel
KRIŽEVCI, 20. listopada 2012. (Hina) - Ljubica Litrić iz Suhopolja u Virovitičko-podravskoj županiji izabrana je večeras u Križevcima između 12 kandidatkinja za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Ta 43-godišnjakinja završila je srednju elektrotehničku školu, a tijekom rata izbjegla je s obitelji iz Kukujevaca u Vojvodini i naselila se u Suhopolju.

Majka je troje djece, a bavi se na obiteljskom gospodarstvu tovom teladi i junica te proizvodnjom mlijeka. Također izrađuje i narodne nošnje, a vrlo je aktivna i u suhopoljskom kulturno-umjetničkom društvu.

Njezina prva pratilja je Nada Sedmak (52) iz Đurđevca u Koprivničko-križevačkoj županiji, a druga pratilja Đurđica Pražetina (41) iz Daskatice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Domaćin ovogodišnjeg izbora bio je Grad Križevci, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjednici Moniki Kemenović iz Dijankovca. Priredbu je po 13. put organizirala udruga "Uzorna hrvatska seoska žena", a održana je pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i uz potporu Zagrebačke županije i Ministarstva poljoprivrede.

(Hina) xmnov yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙