FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: slab interes investitora

Autor: scvi
ZAGREB, 16. listopada 2012. (Hina) - Unatoč rastu cijena dionica na svjetskim tržištima, na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi danas nemaju snage za daljnji uspon zbog slabog interesa investitora.

Nakon jučerašnjeg blagog rasta, Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,03 posto, na 1.750 bodova, a Crobex10 0,45 posto, na 970 bodova.

Redovni promet iznosio je 3,5 milijuna kuna, što je otprilike pola milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Obujam trgovanja nešto je slabiji nego jučer, a Crobexi su u blagom minusu. Interes investitora je slab, pa ni rast cijena dionica na inozemnim burzama ne utječe na domaće tržište“, kaže Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Na europskim su burzama cijene dionica danas porasle jer je ulagače ohrabrilo dobro raspoloženje na Wall Streetu i azijskim tržištima nakon boljih nego što se očekivalo makroekonomskih podataka i poslovnih rezultata Citigroupa.

Trenutno su pariški CAC, londonski FTSE i frankfurtski DAX u plusu između 0,3 i 0,5 posto.

Na domaćem je tržištu, pak, do podneva najveći promet ostvaren dionicom HT-a, 1,6 milijuna kuna. Cijena joj je pritom skočila 1,9 posto, na 213,47 kuna.

Promet iznad 100.000 kuna još su ostvarile dionice Podravke, kojima je cijena ojačala 2 posto, na 250 kuna, te dionice Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena oslabila 0,7 posto, na 1.262 kunu.

U mirnom trgovanju, po gubitku od 5,48 posto izdvaja se dionica Ine, kojom se trenutno trguje po 4.000 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙