FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za javna priznanja prihavatio pokroviteljstvo nad snimanjem filma "Šuti"

Autor: tdel
ZAGREB, 15. listopada 2012. (Hina) - Odbor za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj je sjednici prihvatio pokroviteljstvo nad snimanjem i produkcijom filma "Šuti" kojim se želi ukazati na problem obiteljskog nasilja.

Zagrebačka Gradska skupština će s pet tisuća kuna sudjelovati u troškovima honorara glumca Bernarda Tomića koji u filmu glumi ulogu zlostavljanog djeteta Brace. Napominjući da se film temelji na istinitom događaju i namjera mu je ukazati na problem obiteljskog nasilja, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je da je problem nasilja sve veći problem u hrvatskom društvu protiv kojeg se mora boriti na svaki način. "Nasilje treba osuditi i nasilnicima poslati poruku da se svaki oblik nasilja i kršenja sloboda pojedinca ne isplati. Samo slobodan čovjek može djelovati u zajednici na odgovaran način", kazao je.

Odbor za javna priznanja prihvatio je pokroviteljstvo nad 28. Svečanim koncertom "Pismo moja, hrli tamo", na kojem nastupaju klape pobjednice na 46. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Gradska skupština će sa 165.000 kuna sudjelovati u podmirenju troškova koncerta koji će se 17. studenoga održati u KD "Vatroslava Lisinskog".

Odbor je prihvatio i pokroviteljstvo nad 40. Međunarodnim plivačkim mitingom "Mladost" 2012. u čijem će pomirenju troškova Gradska skupština sudjelovati sa sto tisuća kuna.

Također, Odbor je prihvatio pokroviteljstva i sudjelovanje Gradske skupštine u podmirenju dijela troškova za dodjelu godišnjih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika, 62. obljetnicom postojanja ULPUH-a te pokroviteljstvo nad obilježavanjem 80. obljetnice djelovanja DVD Lužan.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙