FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamerun opet neće na Afričko prvenstvo

Autor: rsal
JOHANNESBURG, 14. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Negdašnja najbolja afrička reprezentacija Kamerun i drugu godinu zaredom propušta Afričko prvenstvo nakon što su u kvalifikacijama ispali od Zelenortskih otoka.

Kamerunci, kojima se ponovno vratio i Samuel Eto'o, kod kuće su imali tešku zadaću nadoknaditi zaostatak od 0:2 iz prvoga susreta, a šokirao je ih vodeći pogodak gostiju preko Almeide u 12. minuti. Eto'o i suigrači su sve pokušali, no došli su samo do "Pirove pobjede" 2:1 pogocima Emane (22) i Idrissoua (90+4), te će propustiti prvenstvo afričkog kontineta u siječnju sljedeće godine u Južnoj Africi. Kamerunci nisu bili ni na prošlom Afričkom kupu nacija koje se ove godine održalo u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Ekipa Zelenortskih otoka po prvi puta se kvalificirala na neko veliko natjecanje, no ova je otočna državica uvijek bila rasadište velikih talenata koji su igrali za druge zemlje. Tako su podrijetlom s Zelenortskog otoka Portugalci Nani, Eliseu i Varela, kao i bivši veliki igrači poput Patricka Vieire i Henrika Larssona.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙