FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afrički prvak se provukao na jedanaesterce

Autor: rsal
KAMPALA, 13. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Afrički prvak Zambija plasirala se na završni turnir Afričkog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca i samo ih je sreća spasila da se u istoj godini kada su osvojili naslov ne plasiraju na završnicu.

Zambija je u Ugandu došla s prednošću od 1:0, no nakon 90 minuta dvoboja u Kampali domaćini su poništili tu prednost pogotkom Geoffreya Masse iz 28. minute. Zambijski vratar Kennedy Mweene radio je čuda i spasio svoju momčad od ispadanja, a ukupni pobjednik riješen je tek nakon ukupno 20 izvođenih jedanaesteraca za konačnih 9:8 za Zambiju.

Uz Zambiju, u završnicu Afričkog prvenstva, koje će se u siječnju održati u Južnoj Africi, plasirali su se Gana, Nigerija i Mali. Gana je s ukupnih 3:0 eliminirala Malavi, a Mali s uvjerljivih 7:1 Bocvanu. Nigerija nije sudjelovala na prošlom Afričkom kupu nacija, a tu sramotu su isprali prolaskom Liberije. U Liberiji je bilo 2:2, a u Lagosu su Nigerijci slavili s čak 6:1 i prošli među 16 najboljih selekcija afričkog kontinenta.

Afričko prvenstvo se dosad igralo svake četvrte godine, no kako se taj termin bio u istoj godini sa Svjetskim prvenstvom, Afrikanci su odlučili održati dva prvenstva u dvije godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙