FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Torcida poziva na prosvjed, Podrug traži ostavku Hajdukove uprave

Autor: pgas
SPLIT, 14. listopada 2012. (Hina) - Klub Hajdukovih navijača Torcida danas je na Facebooku pozvao na prosvjed ispred sjedišta gradskog poglavarstva uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća koja je sazvana radi zajma za prevladavanje Hajdukove financijske krize, a vijećnik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Luka Podrug je izvijestio kako neće doći na sjednicu ako Uprava i Nadzorni odbor kluba ne podnesu ostavke.

"Obaviještavamo sve naše članove, navijače i građane Splita koji će nam se pridružiti sutra ujutro u 8 sati ispred Banovine na mirnom prosvjedu za spas Hajduka. Mole se sudionici da ne napuštaju prosvjed do konačnog potpisa gradonačelnika Željka Keruma na jamstvo za kredit", navodi se u kratkoj poruci objavljenoj na Torcidinoj Facebook stranici.

Nova sjednica splitskog Gradskog vijeća sazvana je za ponedjeljak u 9 sati nakon što u prošli petak na sjednci vijeća nije odobreno jamstvo za kredit Hajduku od 30 milijuna kuna.

Vijećnik HČSP-a Luka Podrtug u današnjem pismu predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić izvješćuje kako neće doći na sutrašnju sjednicu "ako Uprava i Nadzorni odbor Hajduka ne podnesu ostavke, jer ne želi sudjelovati u ovoj farsi koja samo zamagljuje stvarne probleme oko Hajduka".

"Pod pritiskom uprave Hajduka, dijela medija i navijača nastavljaju se manipulacije oko Hajduka. Na djelu je javni linč prema vijećnicima koji se ponašaju odgovorno prema imovini grada, svojim biračima i svim građanima Splita od kojih mnogi nemaju za kruh" navodi Podrug. Po njegovom tumačenju gradska blagajna je prazna, a na većinske vlasnike (Grad Split) se vrši neviđeni pritisak da "na slijepo" daruju više od 30 milijuna kuna "grupici privatnika, navodno uime spasa Hajduka".

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙