FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2014: Šveđani se izvukli; Remi Finaca i Gruzijaca

Autor: rsal
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Zlatan Ibrahimović je svojim pobjedničkim pogotkom za 2:1 spasio Šveđane sramote na Farskim otocima, dok su Finska i Gruzija odigrali 1:1 u kvalifikacijama za SP 2014.

Šveđani su došli na Farske otoke u skupini C kao veliki favoriti, no u 57. minuti domaćini su poveli zgoditkom Baldvinssona. Šveđane su spasili igrači rođeni na Balkanu- prvo je Kačaniklić, igrač makedonskih korijena, zabio za 1:1 u 65. minuti, a 15 minuta prije kraja Ibrahimović je postigao pogodak za pobjedu Šveđana. U ovoj skupini Kazahstan i Austrija su odigrali bez zgoditaka 0:0.

U skupini B Česi su kod kuće slavili protiv Malte s 3:1 i to nakon što je u poluvremenu bilo 1:1.U skupini I Finska i Gruzija su u borbenoj utakmici odigrali 1:1, a domaćini su izjednačili s igračem manje.

Ranije su u dvoboju F skupine kvalifikacija za SP 2014 nogometaši Rusije su u Moskvi svladali Portugal s 1:0, te su na čelu skupine s maksimalnih devet bodova. Pogodak odluke na kišom natopljenom terenu s umjetnom travom stadiona Lužnjiki postigao je Aleksandar Keržakov već u 6. minuti dvoboja nakon proigravanja Romana Širokova. Portugalci su imali više prilika u prvom dijelu, a u drugom poluvremenu je ruski izbornik Fabio Capello zatvorio utakmicu i zaustavio portugalske napadače na čelu s Cristianom Ronaldom, koji je igrao unatoč ozljedi. U ovoj skupini kasnije igraju Luksemburg i Izrael, a na ljestvici vode Rusi s devet bodova ispred Portugala koji ima šest.

SKUPINA C

KAZAHSTAN - AUSTRIJA 0:0

FARSKI OTOCI - ŠVEDSKA 1:2 (Baldvinsson 57//Kačaniklić 65, Ibrahimović 75)

SKUPINA F

RUSIJA - PORTUGAL 1:0 (Keržakov 6)

SKUPINA I

FINSKA - GRUZIJA 1:1 (Hämäläinen 63//Kašija 56).CK: Eremenko (FIN/59)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙