FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Solinu otvoren 19. INTERSTAS

Autor: pgas
SOLIN, 11. listopada 2012. (Hina) - U Solinu je danas svečano otvorena 19. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza INTERSTAS.

U sklopu smotre održava se i 15. međunarodni festival turističkog filma (ITF' CRO 2012.) na kojem je prijavljeno rekordnih 298 filmova iz 69 zemalja te 11. predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe, za koju su nominirana tri grada - Đakovo, Zagreb i Slavonski Brod.

Otvarajući smotru, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić istaknuo je kako je takva smotra "dodatni motiv i osvježenje svima koji se bave turizmom".

"Ovako velika smotra motivira sve nas u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je turizam jedna od glavnih gospodarskih grana, a njome se ujedno njeguju prijateljski odnosi s ljudima iz drugih zemalja", istaknuo je Brčić.

Po njegovim riječima, mnoge ljepote krajobraza u Splitsko-dalmatinskoj županiji još nisu otkrivene, posebice u dalmatinskom zaleđu.

Predsjednik Europske federacije turističkih novinara (FEST) i počasni predsjednik INTERSTAS-a Antonio Conte na svečanom je otvorenju pozdravljajući nazočne istaknuo važnost 15. međunarodnog festivala turističkog filma, a za sebe je rekao kako se osjeća Dalmatincem.

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban rekao je kako će zastupljenost 298 turističkih filmova iz 69 zemalja pridonijeti afirmaciji Solina u svijetu. Za Solin je rekao da je kraljevski grad jer su u njemu obitavali kraljica Jelena i kralj Zvonimir.

Ravnatelj 19. INTERSTAS-a Vojko Pleština istaknuo je kako ta smotra "nije komercijalne naravi, nego promotivne".

Sinoć je ispred solinskoga hotela "President", u kojem se ta smotra održava, podignuta zastava INTERSTAS-a.

Na završnoj svečanosti 12. listopada navečer bit će dodijeljene međunarodne turističke nagrade te Grand prix i festivalske nagrade za najbolje turističke filmove. Na završnoj svečanosti bit će dodijeljen i certifikat hrvatskome gradu koji će 2013. godine konkurirati za nagradu Zlatni cvijet Europe.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙