FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 9. listopada

Autor: mcur
ZAGREB, 9. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 9. listopada:

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na predloženom dnevnom redu su razmatranje Nacrta akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije, izvješća o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti: Ministarstva pravosuđa, Ministarstva uprave, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Na sjednici će se raspravljati i o načinu rada Nacionalnog vijeća (13,30 sati, dvorana Ivana Mažuranića, zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora. Na predloženom dnevnom redu su prijedlog Odluke o razrješenju dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina), prijedlog Odluke o imenovanju dijela članova Upravnog vijeća Hine i prijedlog Odluke o imenovanju članice Upravnog vijeća Hine. Na predloženom dnevnom redu su i utvrđivanje liste kandidata za izbor devet članova Programskog vijeća HRT-a, utvrđivanje liste kandidata za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a i utvrđivanje liste kandidata za izbor glavnog ravnatelja HRT-a (13,30 sati, dvorana Stjepana Radića, zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

DRNIŠ - Komemorativni skup i posljednji ispraćaj od drniškog gradonačelnika Ante Dželalije, koji je preminuo u subotu nakon kratke i teške bolesti u 68. godini života, održat će se u Drnišu. Dan pokopa odlukom Gradskog vijeća proglašen je Danom žalosti za područje Grada Drniša. Komemorativna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će nazočiti članovi obitelji preminulog Dželalije, saborski zastupnici, predstavnici Županije, gradova i općina Šibensko-kninske županije, Crkve, policije, Hrvatske vojske, braniteljskih udruga te drugi uglednici iz javnog života, održat će se u 10 sati u drniškoj Glazbenoj školi Krste Odaka. Posljednji ispraćaj drniškog gradonačelnika bit će u 15 sati na gradskom groblju Sv. Ivana u Badnju. Ante Dželalija sudjelovao je u stvaranju samostalne Hrvatske, bio je suosnivač i predsjednik drniškog HDZ-a, a u dva mandata i zastupnik HDZ-a u Županijskom domu Sabora. Od 2001. godine bio je drniški gradonačelnik. Ante Dželalija odlikovan je s više priznanja, među ostalim Spomenicom Domovinske zahvalnosti i Spomenicom Domovinskog rata te Redom Ante Starčevića.

SPLIT - U Splitu se otvara konferencija pod nazivom "Strategija unaprjeđenja zbrinjavanja hitnog pacijenta tijekom turističke sezone" koju pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja organizira Hrvatski zavod za hitnu medicinu (11 sati, Dom hrvatske vojske, Poljudsko šetalište 1). Na svečanom otvorenju sudjelovat će ministar zdravlja Rajko Ostojić, glavni konzul Veleposlanstva Češke Republike u RH Pavel Bednář, zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo i župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader. Nakon pokazne vježbe medicinskog zbrinjavanja velikog broja unesrećenih osoba, predviđene su izjave za medije (13,15 sati). Konferencija će okupiti predstavnike svih relevantnih ustanova i službi koji sudjeluju u zbrinjavanju hitnih pacijenata tijekom turističke sezone, a bit će prikazani rezultati djelovanja hitne medicinske pomoći tijekom ovogodišnje turističke sezone te definirane smjernice za unaprjeđenje kvalitete zbrinjavanja hitnog pacijenta u turističkoj sezoni 2013. godine.

(*)ZAGREB - "Dubrovnik – HNS-ov model uspješnog upravljanja i uključivanja u državni projekt"- tema je konferencije za novinare na kojoj će govoriti predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i član Središnjeg odbora HNS-a i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (10 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) i drogerije KOZMO, koja je pokrenula humanitarnu akciju za razminiranje Hrvatske "Volim Hrvatsku kupujem u KOZMU". Na konferenciji, na kojoj će biti potpisan sporazum između drogerije KOZMO i HCR-a, sudjelovat će ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade RH Dijana Pleština, v.d. ravnatelja HCR-a Miljenko Vahtarić i predsjednik Uprave drogerije KOZMO Entoni Sošić (10,30 sati, Ured za razminiranje Vlade RH, Mesnička 23).

ZAGREB - Poznati švedski pjesnik Kjell Espmark, profesor emeritus, član Švedske akademije i član Nobelovog odbora za književnost, predstavit će u HAZU svoju zbirku pjesama Vintergata (Mliječna staza, Naklada Đuretić, Zagreb 2010, prijevod Sonja Bennet) i održati predavanje o povijesti i kriterijima dodjeljivanja Nobelove nagrade. Studenti Akademije dramske umjetnosti interpretirat će pjesme na hrvatskom (18 sati, Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14, zgrada do palače HAZU).

ZAGREB - Otvorenje izložbe slavnog austrijskog slikara Gustava Klimta, koju u povodu proslavljanja Godine Gustava Klimta organizira poduzeće COMPRESS – Kontaktni ured grada Beča u Zagrebu (18,30 sati, Galerija "Kristofor Stanković", Gradska skupština, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5). Nazočne će u ime Grada Beča pozdraviti Anica Matzka-Dojder, zastupnica u Pokrajinskoj i Gradskoj skupštini Grada Beča. Na izložbi, koja je će do 20. listopada biti postavljena u Galeriji "Kristofor Stanković", posjetitelji će moći vidjeti 16 visoko kvalitetnih reprodukcija Klimtovih planetarno poznatih slika. Iako nije riječ o originalnim djelima vrijednost izložbe je u činjenici, kako se ističe, da se na jednom mjestu mogu vidjeti reprodukcije bečkog poduzeća TWIN koje do sada još nikada nisu zajedno predstavljene u okviru neke izložbe.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙