FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - najava događaja - za petak 5. listopada

Autor: aspa
ZAGREB, 4. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 5. listopada:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će tematsku sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu na temu "Povratak, socijalna integracija i stambeno zbrinjavanje" u 14 sati u Uredu Predsjednika, Pantovčak 241, a nakon sjednice Vijeća predviđene su izjave za predstavnike medija.

KOPRIVNICA - Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, posjetit će Dječji dom "Svitanje" u Koprivnici (13 sati, Ulica Đure Basaričeka 13), a dočekat će je Vesna Želježnjak, obnašateljica dužnosti gradonačelnika grada Koprivnice, Zoran Gošek, predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice, i Darko Ledinski, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih. Nakon sastanka s Milivojem Androlićem, ravnateljem Dječjeg doma "Svitanje", predviđen je obilazak Doma, a u 13,50 sati izjave za medije.

ZAGREB - Na Svjetski dan učitelja, 5. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se svečana promocija 462 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika. Odluku o napredovanju u zvanje promoviranim mentorima i savjetnicima uručit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. U predškolskim ustanovama bit će promovirano 56 odgojitelja i stručnih suradnika, iz osnovnih škola 249 učitelja i stručna suradnika, a iz srednjih škola i učeničkih domova 157 nastavnika i odgajatelja (11 sati, Dvorana NSK, Hrvatske bratske zajednice bb).

ZAGREB - Konferencija za novinare, u organizaciji Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva, na kojemu će biti govora o stanju u medijima, s osvrtom na Vjesnik. Naslov konferencije je "Apsurdi stečaja na primjeru Vjesnika" (10,30 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavljanje nove knjige "Happy days" karikatura Ota Reisingera i druženje s autorom. U knjizi je izbor karikatura nacrtanih u zadnjih 20 godina s usporednim tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku. Na predstavljanju će sudjelovati Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Jasna Kovačević, voditeljica knjižnice, Hrvoje Hitrec, književnik, Rudi Aljinović, novinar, Janko Bučar, književnik (18 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića,Preradovićeva 5, Zagreb).

OSIJEK - Premijera predstave "Unterstadt", u režiji Zlatka Svibena, a po romanu Ivane Šojat-Kuči u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (20 sati, HNK u Osijeku Županijska 9).

ZAGREB - Nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) za najbolju književno-publicističku knjigu na temu Domovinskoga rata za ovu godinu, uručit će se spisateljici Julienne Eden Bušić za knjigu "Živa glava“ (11 sati u dvorani Knjižnice i čitaonice "Bogdana Ogrizovića", Preradovićeva 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) aš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙