FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ranjen svjedok protiv terorista u BiH

Autor: ggoj
MOSTAR, 6. listopada 2012. (Hina) - Dvije maskirane osobe napale su i ozljedile u subotu nedaleko Uskoplja, u središnjoj Bosni, Adnana Čauševića jednog od ključnih svjedoka Državnog odvjetništva BiH na suđenjima protiv dvije terorističke grupe iz Bugojna sastavljene od radikalnih muslimana, objavila je Federalna televizija (FTV) u večernjoj informativnoj emisiji.

Napadači su u blizini Uskoplja presreli Čauševića i uboli ga oštrim predmetom, nakon čega su pobjegli vozilom marke Golf. Policija sumnja da se radi o automobilu koji pripada pravomoćno osuđenom teroristu Rijadu Rustempašiću, koji je i viđen na području Bugojna, navodi FTV.

Ova televizija navodi da je Adnan Čaušević bio je jedan od najvažnijih svjedoka Državnog odvjetnišzba BiH u postupku protiv Harisa Čauševića i drugih optuženih za teroristički napad na policijsku postaju u Bugojnu, te protiv Rijada Rustempašića i Abdulaha Handžića koji su prije dvadesetak dana osuđeni za planiranje terorističkog napada na međunarodne institucije.

FTV navodi da se oni unatoč pravomoćnoj presudi nalaze na slobodi.

(Hina) xzkre yggoj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙