FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Tinuninu" Silvije Šesto

Autor: mbuj
ZAGREB, 6. listopada 2012. (Hina) - Nova knjiga književnice za djecu Silvije Šesto "Tinuninu", podnaslovima određena kao "prva pomoć za djecu", "obrana i zaštita od odraslih", te "knjiga samopomoći od kolijevke pa do roba", predstavljena je večeras u zagrebačkom Kulturnom klubu O'grada.

"Knjiga eufonična i asocijativno zanimljiva naslova 'Tinuninu' nudi zbir vrstovno raznolikih, nekonvencionalnih tekstova smještenih u dječji svijet čije okvire često nadilazi. Izmjenjuju se, bez posebne pravilnosti, pjesme, kratke priče i igrokazi. No većinu tih raznolikih tekstova povezuje humor", piše u pogovoru knjige dr. Dubravka Težak, teoretičarka kniževnosti za djecu i mlade.

Neke priče ostaju otvorenoga kraja s pozivom na kreativni literarni čin: završiti priču, dati odgovor na postavljenu enigmu. To je knjiga koja poziva na zabavu, ali i ozbiljno razmišljanje jer iako se na prvi pogled može učiniti da su svi ti tekstovi u ludičkoj funkciji stvaranja veselja i zabave, sljedeća razina koju ćemo otkriti, čitajući ih, zapravo je zanimljiva socijalna slika položaja djeteta u današnjem društvu, njegovih problema i potreba, ističe Težak.

Autorica Silvija Šesto rekla je da je to "prva knjiga samopomoći za djecu, da prebrode osnovnu školu, a da se ne utope" i da joj je namjera da djecu uveseli. Dodala je kako u knjizi djeca mogu i naučiti kako se analizira pjesma, te da je to knjiga za sve uzraste.

"Tinuninu" je ilustrirala 19-godišnja umjetnica Karla Mačkić, a izdala ju je Naklada Semafora d.o.o.

Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu gdje je diplomirala filozofiju i književnost. Objavljuje poeziju i prozu, a pet njenih romana su u školskoj lektiri. Roman Debela nagrađen je nagradom "Ivana Brlić Mažuranić" te stavljen na Časnu listu IBBY-a. Dobitnica je i nagrade "Mali Marulić" 2009., 2010. i 2011.

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙