FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR-ova nagrada uručena Julienne Eden Bušić

Autor: aspa
ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) za najbolju književno-publicističku knjigu na temu Domovinskoga rata za ovu godinu, svečano je danas uručena spisateljici Julienne Eden Bušić za knjigu "Živa glava".

Predsjednik Udruge Mladen Pavković na prigodnoj svečanosti u knjižnici "Bogdan Ogrizović" istaknuo je da se ta godišnja nagrada dodjeljuje već 13. put dodavši da je razlog njezina pokretanja skretanje pozornosti na knjige o suvremenoj hrvatskoj povijesti.

Interes za takve knjige, poglavito zadnjih godina, žalostan je i sramotan, istaknuo je. Ministarstvo kulture vrlo malo i nikako otkupljuje knjige o toj tematici, dodao je.

Naglasio je da je Julienne Eden Bušić ugledna esejistica i spisateljica te supruga poznatog hrvatskog političkog emigranta Zvonka Bušića.

Knjiga govori o stradanjima jedne stvarne žene, žrtve silovanja u okupiranom Vukovaru tijekom Domovinskog rata, a Eden Bušić je, zahvalivši na nagradi, rekla da joj je čast primiti nagradu i u ime hrabre žene koja je glavna junakinja knjige. Upozorila je i da se danas u javnosti rijetko govori o tome da su mnoge žene bile hrvatski branitelji.

(Hina) xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙