FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Hrvatska novinska fotografija" u Vinkovcima

Autor: zdra
VINKOVCI, 12. rujna 2012. (Hina) - U vinkovačkoj Galeriji fotografije "Meraja" večeras je otvorena izložba "Hrvatska novinska fotografija" na kojoj je izloženo 100 novinskih fotografija hrvatskih profesionalnih fotografa koje su na natječaju odabrane kao najbolje u 2011. godini.

Riječ je o projektu koji obuhvaća natječaj za najbolje novinske fotografije, putujuću izložbu 100 najboljih radova i prateću fotomonografiju. U njemu sudjeluju profesionalni hrvatski fotoreporteri s radovima iz cijelog svijeta, podsjetio je u govoru Gordan Panić, predsjednik Foto kluba Vinkovci koji je uz Zbor fotoreportera Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organizator vinkovačke izložbe.

Panić je također naveo kako je na natječaju za najbolju hrvatsku novinsku fotografiju u 2011. godini sudjelovao 121 autor s 1.843 fotografije. Izložba "Hrvatska novinska fotografija" godišnje posjeti desetak gradova, među kojima su Vinkovci jedini u Hrvatskoj imali čast izložbu ugostiti svih devet puta, kazao je Gordan Panić.

Izložbu je otvorenom proglasio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Tomislav Šarić. Posjetitelji izložbu mogu pogledati do 23. rujna.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙