FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački projekt "Obrazovne vertikale" u finalu projekta "The Financial Timesa"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. listopada 2012. (Hina) - Projekt grada Dubrovnika "Obrazovne vertikale" ušao je u finale izbora "Urbane ideje u akciji: nagrađivanje domišljatih projekata" koji provodi "The Financial Times", a kako je tim povodom na današnjoj konferenciji za novinare rekao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, taj je projekt među najboljima na svijetu i jedini je iz Europe, što je posebno važno za "vertikalu obrazovanja u Hrvatskoj".

Projekt "Obrazovne vertikale" uključuje MENSA NTC program u vrtićima, jednosmjensku nastavu, programe produljenog boravka i asistenta u nastavi u osnovim školama, stipendiranje i subvencioniranje kreditiranja visokog obrazovanja te poticaje za zapošljavanje pripravnika.

Projekt je prepoznat kao holistički i učinkovit pristup izobrazbi koji se istom metodologijom može primjenjivati diljem svijeta.

Na svečanosti koja će se održati 5. prosinca u New Yorku "The Financial Times" će proglasiti najbolji projekt koji će nagraditi globalnom promidžbenom kampanjom kroz svoja izdanja i trajnim priznanjem te brendiranjem projekta imenom grada u kojemu je pokrenut. Istraživači "The Financial Timesa" posjetili su dubrovačke vrtiće i škole, analizirali informacije o provedbi "Obrazovne vertikale" u mjerodavnim upravnim odjelima te intervjuirali korisnike studentskih kredita i pripravnike zaposlene po dubrovačkome modelu poticanja zapošljavanja.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙