FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sirijskom granatiranju Turske 3 mrtva, 9 ranjenih

Autor: vrad
ANKARA, 3. listopada 2012. (Hina/AFP) - Tri su osobe poginule a devet je ranjeno u granatiranju granice iz Sirije u srijedu u mjestu Akcakale, na jugoistoku Turske, uz granicu sa Sirijom, rekao je gradonačelnik tog mjesta.

"Među žrtvama su jedna žena i šestogodišnje dijete. Devet osoba je ranjeno", rekao je Abdulhakim Ayhan za televizijsku informativnu mrežu CNN-Turska. Dodao je da su granate pale na kuću i prouzročile velik broj žrtava.

"Stanovnici našeg mjesta bijesni su na Siriju", rekao je gradonačelnik, istaknuvši da su zadnjih dana na grad padali zalutali metci i granate iz sporadičnih sukoba vojske odane predsjedniku Bašaru al-Asadu i pobunjenika oko sirijskoga graničnog prijelaza Tal al-Abiada.

Nešto ranije jedan svjedok rekao je agenciji France Presse da je nekoliko osoba poginulo u izgredu, prvom takve vrste od početka narodne pobune u Siriji koja se prometnula u građanski rat, u ožujku 2011.

"Eksplozija je raskomadala ženu pred mojim očima. Ima još mrtvih i ranjenih, među njima su i djeca", istaknuo je taj stanovnik Akcakalea.

Prijelaz Tal al-Abiad zauzeli su pobunjenici iz Slobodne sirijske vojske (FSA) prije desetak dana nakon žestokih borba u kojima je na turskoj strani granice ranjeno pet ljudi.

Škole na tom području su zatvorene iz sigurnosnih razloga. Sirijski pobunjenici su u srpnju zauzeli prijelaze Bab al-Hava, Al-Salama i Džarabulus na granici s Turskom dugoj 900 km. Usto kontroliraju i prijelaz prema Iraku na istočnoj sirijskoj granici.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙