FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katar za intervenciju arapskih država u Siriji

Autor: bcav
NEW YORK, 25. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Budući da Vijeće sigurnosti UN-a nije uspjelo zaustaviti građanski rat u Siriji, arapske zemlje trebale bi same intervenirati u toj zemlji, rekao je u utorak katarski emir Šeik Hamad bin Kalifa al-Tani.

"Vijeće sigurnosti nije uspjelo naći učinkovito rješenje. Imajući to u vidu, mislim da bi arapske zemlje trebale same ispuniti svoje nacionalne, humanitarne, političke i vojne dužnosti i učiniti sve što je potrebno za zaustavljanje krvoprolića u Siriji", rekao je al-Tani pred Općom skupštinom UN-a.

Dao je naslutiti da bi zaobilaženje Vijeća sigurnosti omogućilo miran prijenos vlasti u Siriji. "Isti slučaj imali smo kada su arapske snage intervenirale u Libanonu 70-tih godina prošlog stoljeća...kako bi zaustavile unutarnje sukobe, što se pokazalo kao učinkovit i koristan potez", rekao je katarski emir.

Katar, zajedno sa Saudijskom Arabijom i Turskom, snažno podupire sunitske sirijske ustanike, dok šijitski Iran pruža potporu sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu, pripadniku alafitske manjine bliske šijitskom islamu.

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙