FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan: HDSSB pokušao stvoriti dojam da se Vlada ne brine za Slavoniju

Autor: vsik
OSIJEK,3. listopada 2012.(Hina) - Saborska zastupnica i predsjednica osječkoga SDP-a Biljana Borzan, komentirajući na konferenciji za novinare prosvjede srednjoškolaca iz Čepina zbog skupog prijevoza osječkoga GPP-a, istaknula je kako je HDSSB još jedanput pokušao stvoriti dojam da se Vlada RH ne brine o Slavoniji i Baranji.

Prijevoz učenika "posebno je važan projekt Vlade Republike Hrvatske, koji je HDSSB pokušao obezvrijediti, ali su nažalost skočili sami sebi u usta", rekla je Borzan.

Dodala je kako je HDSSB shvatio da su ispali smiješni te kako je "na vidjelo izašlo da su spretni samo u vrijeđanju drugih i uopće ih ne zanima da kao lokalna vlast pomognu građanima da što lakše žive u krizi".

"Svima je jasno da direktor GPP-a nije mogao sam donijeti odluku da čepinski srednjoškolci moraju platiti punu cijenu prijevoza jer se zna da nijedan direktor gradskih tvrtaka ne može raditi bez dogovora s gradonačelnikom Bubalom i županom Šišljagićem", rekla je Borzan.

Dodala je da država prijevoz srednjoškolaca subvencionira sa 75 posto.

"Sada je ispalo da je za sve kriv isključivo direktor GPP-a. Ovo je za HDSSB dobra škola jer jedno vrijeme možeš svoj politički status graditi na demagogiji, ali, kako se u narodu kaže, 'u laži su kratke noge', a narod će prije ili poslije tražiti rezultate, a njih neće biti", rekla je.

Dvjestotinjak čepinskih srednjoškolaca i njihovih roditelja u ponedjeljak su blokirali dva GPP-ova autobusa pošto je djelatnik te tvrtke tražio da plate punu cijenu karte, koja je za prijevoz od Čepina do Osijeka 424,15 kuna na mjesec. Prosvjed su organizirali i jučer ujutro ispred zgrade osječkoga GPP-a, gdje ih je direktor Igor Medić izvijestio kako su osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić u ponedjeljak navečer tražili da se održi izvanredna sjednica nadzornog odbora GPP-a. Na toj je sjednici odlučeno da se i bez potpisanog ugovora prihvati odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je učenicima omogućena kupnja subvencionirane karte u iznosu od 10 posto. Uz 75 posto državne subvencije, kartu subvencioniraju i županija i općina Čepin.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙