FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KBC Osijek dobio ultrazvučne uređaje vrijedne 1,5 milijuna kuna

Autor: vsik
OSISJEK,1. listopada, 2012.(Hina) - Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske doniralo je osječkome Kliničkome bolničkom centru (KBC) tri nova ultrazvučna uređaja, vrijedna 1,5 milijuna kuna, od kojih su dva namijenjena Zavodu za radiologiju, a jedan Klinici za ženske bolesti i porodništvo.

Na današnjem predstavljanju novih uređaja predsjednica Odbora za zdravstvo Hrvatskog sabora Biljana Borzan istaknula je da je to dio obećanja ministra zdravlja Rajka Ostojića tijekom njegova posjeta osječkome KBC-u. Ta je oprema izvan redovito ugovorenog opremanja osječke bolnice, a riječ o najsuvremenijim uređajima koji će pridonijeti preventivnom otkrivanju bolesti, rekla je i dodala kako je to "još jedan dokaz da građani Slavonije i Baranje nisu zapostavljeni jer se radi o konkretnoj pomoći za sve građane".

Premda se liste čekanja neće znatno smanjiti, suvremeni će uređaji ubrzati naručivanje pa će se tako, primjerice, za neke ultrazvučne pretrage čekanje od 30 dana smanjiti na 10 do 15 dana, istaknuto je.

Na donaciji je zahvalio ravnatelj osječkoga Kliničkoga bolničkog centra dr. Jozo Kristek, koji je podsjetio da je zadnji ultrazvučni uređaj kupljen je prije sedam godina.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙