FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulagači na Wall Streetu oprezni, indeksi gotovo nepromijenjeni

Autor: neba
NEW YORK, 3. listopada 2012. (Hina/Reuters) - U utorak su na Wall Streetu burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer na tržištu vlada nesigurnost po pitanju hoće li Španjolska zatražiti međunarodnu pomoć i kakvi će biti poslovni rezultati kompanija za treće tromjesečje.

Dow Jones indeks oslabio je 0,24 posto, na 13.482 boda, dok je S&P 500 ojačao 0,09 posto, na 1.445 bodova, a Nasdaq indeks 0,21 posto, na 3.120 bodova.

Nakon napisa u medijima da je Španjolska spremna zatražiti pomoć idućega vikenda, jučer je tamošnji premijer Mariano Rajoy kazao da Španjolska ne kani tako skoro tražiti pomoć.

Kada bi Madrid zatražio pomoć, Europska središnja banka mogla bi kupovati španjolske obveznice na tržištu i tako smanjiti cijenu zaduživanja te članice eurozone, što bi joj olakšalo rješavanje dužničkih problema.

„Sve dok situacija ne bude jasnija, možemo očekivati nesigurnost na tržištu, pa će daljnji rast cijena biti otežan. Tim više što uskoro počinje sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata kompanija“, kaže Frank Gretz, analitičar u tvrtki Wellington Shields.

Posljednjih tjedana mnoge kompanije upozoravaju na pogoršanje poslovnih uvjeta u svijetu, pa analitičari smanjuju procjene njihovih financijskih rezultata u trećem tromjesečju. Stoga se od idućega tjedna, kada počinje sezona objave rezultata, očekuje vrlo nestabilno trgovanje.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer blago pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,19 posto, na 5.809 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,28 posto, na 7.305 bodova, a pariški CAC 0,60 posto, na 3.414 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙