FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski veleposlanik u posjetu Drnišu

Autor: avuk
DRNIŠ , 2. listopada 2012. (Hina) - Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jérôme Pasquier posjetio je danas Drniš, gdje se u Društvenom domu sastao s dogradonačelnicom Vlatkom Duilo i predstavnicima šest drniških udruga.

Povod posjetu je potpora francuskog Veleposlanstva mreži za ruralni razvoj "SUVEZ – uključivanje žena u održivi razvoj ratom pogođenih područja".

Projekt, koji traje od 2010., financiraju Europska unija kroz Europski program za demokraciju i ljudska prava i francusko Veleposlanstvo, koje je izdvojilo oko 70.000 kuna. Svrha projekta je održivi razvoj područja posebne državne skrbi aktivnim uključivanjem žena u proces mirenja različitih grupnih interesa kroz izgradnju održivog partnerstva ženskih udruga i inicijativa u razvoju ratom pogođenih područja šibenskoga i zadarskog zaleđa te postizanje ekonomske neovisnosti marginaliziranih grupa osnaživanjem ženskoga i socijalnog poduzetništva.

Dogradonačelnica Duilo izvijestila je veleposlanika Pasquiera o zemljopisnim, kulturnim i povijesnim obilježjima drniškoga kraja, a posebice je istaknula ulogu nevladinih udruga u razvoju civilnog društva na tom području.

S francuskim veleposlanikom sastali su se i predstavnici nekoliko udruga (OGI, "Zvonimir", "Žena", Liga protiv raka grada Drniša, Udruga žena "Sv. Roko" iz Drniša te Eko-etno udruga "Petrovo polje" iz Gradca), a tom su ga prigodom upoznali sa svojim radom i djelovanjem. Etno-skupina Petropoljaca izvela je i prigodan kulturni program.

Veleposlanik Pasquier obišao je u pratnji dogradonačelnice Duilo i gradske znamenitosti, a posebno je zanimanje pokazao za djela Ivana Meštrovića, čijih je 12 skulptura trenutačno izloženo u Muzeju "Rodin" u Parizu u sklopu Festivala Hrvatske u Francuskoj.

(Hina) xavuk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙