FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: pad vrijednosti riala je odraz međunarodnog pritiska

Autor: vkla
WASHINGTON, 1. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Pad vrijednosti iranskog riala je odraz međunarodnog pritiska na tu zemlju zbog spornog nuklearnog programa, priopćio je u ponedjeljak State Department.

Iranski rial u ponedjeljak se strmoglavio sedam posto prema dolaru, zabilježivši novu rekordno nisku razinu, a to znači da je izgubio čak četvrtinu vrijednosti u proteklih samo tjedan dana.

Međunarodne sankcije "sve se dublje i dublje" urezuju u iransko gospodarstvo, a Teheranu bi bilo bolje da promjeni svoju računicu kada je u pitanju razvoj nuklearnog programa, kazala je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

Iran se ne želi odreći razvoja nuklearnog programa te opetovano ponavlja da se radi o korištenju nuklearne energije u isključivo civilne svrhe.

U ponedjeljak se na otvorenom deviznom tržištu njime trgovalo po tečaju od 32.250 riala za dolar, nasuprot oko 29.720 rala koliko je iznosio u nedjelju, objavila je internetska stranica specijalizirana za valutne tečajeve Mazanex. Takav pad tečaja potvrdio je i neimenovani iranski trgovac devizama u Dubaiju.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙