FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: u knjigu žalosti za Borisa Šprema upisali se Bernardić i Holjevac

Autor: ibob
ZAGREB, 1. listopada 2012.(Hina) - U knjigu žalosti koja je u Hrvatskom saboru jutros otvorena za predsjednika Sabora Borisa Šprema upisali su se, među ostalima, Davor Bernardić, koji je Šprema naslijedio na čelu zagrebačke Gradske skupštine i bivša predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac.

Nakon što se upisao u knjigu žalosti, Bernardić je rekao kako je Boris Šprem bio "definitivno velik čovjek".

"Osobno sam izgubio prijatelja, kolegu, čovjeka od kojeg sam naslijedio kvalitetan i pošten rad u Skupštini, koji se trudimo nastaviti na isti onaj pošten način kako je to Boris radio. Zagrepčani i Zagrepčanke su itekako izgubili čovjeka kojeg će pamtiti i po njegovim odlukama", rekao je Bernardić.

Prisjetio se da je sa Špremom imao "specifičan odnos".

"Uvijek smo znali tko što misli, zato je naš odnos bio obilježen jednom dozom humora. Ne mogu zaboraviti kad je rekao, 'dođi k mojoj mami u Koprivničke brege'. Pokupio me ujutro u Sopotu u svom "fordu", otišli smo mami i pojeli žgance jer mama je radila najbolje žgance na svijetu i rekla je 'e sad možeš postati predsjednik Sabora'. Tamo su bili i Josipović i Milanović, i oni su došli na žgance. To mi je bila jedna od najljepših priča s Borisom", prisjetio se, kroz suze, Bernardić.

Tatjana Holjevac istaknula je da je Boris Šprem svojim radom u zagrebačkoj Skupštini "pokazao da se politika može voditi stručno, pošteno i s velikom ljubavlju prema Hrvatskoj i Zagrebu".

(Hina) xibob/xtr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙