FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka: Voditelj zaštitarske službe predsjednika Klausa dao ostavku

Autor: vrad
PRAG, 30. rujna 2012. (Hina/AFP) - Jiri Sklenka, voditelj zaštitarske službe češkog predsjednika Vaclava Klausa kojeg je u petak napao muškarac s pištoljem na komprimirani zrak, izvijestio je u subotu da je zbog izgreda podnio ostavku na dužnost.

"Nisam bio u Hrastavi, ali preuzimam svoj dio odgovornosti pošto sam vidio snimku izgreda", rekao je Sklenka a prenijela je agencija CTK.

Klaus je u petak poslijepodne svečano puštao u promet novi most kada je mladić s pištoljem na komprimirani zrak, veoma sličnim pravom oružju, ispalio u njega iz neposredne blizine sedam plastičnih metaka.

Predsjedniku, kojemu je u napadu ozlijeđen desni lakat, pružena je tijekom večeri pomoć u vojnoj bolnici u Pragu. Mediji su prikazali snimke Klausa čija je košulja bila umrljana krvlju.

Češke novine su u subotu bile jednodušne u oštroj kritici posvemašnje pasivnosti predsjednikovih osobnih čuvara. Oni uopće nisu reagirali i pustili su napadača da se mirno odšeta s mjesta događaja.

Prije dolaska policije dvadesetšestogodišnji mladić iz mjesta Libereca imao je čak vremena da popuši cigaretu i poruči medijima kako je razlog njegova čina bilo nezadovoljstvo vladinim mjerama štednje.

Napadač je u istražnom pritvoru i može dobiti dvije godine zatvora zbog remećenja javnog reda.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙