FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PES podržava integracije zapadnog Balkana u EU

Autor: zkre
MOSTAR, 29. rujna 2012. (Hina) - Na Kongresu Partije europskih socijalista (PES) koji se održava u Bruxellesu istaknuta je snažna opredjeljenost za europsku perspektivu zapadnog Balkana, a predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija izabran je za člana predsjedništva ove asocijacije, priopćeno je u subotu iz SDP-a BiH.

"Europska ljevica je naglasila svoj odnos prema regiji zapadnog Balkana jasno i bez zadrške ističući svoje opredjeljenje za integraciju naše regije u Europsku uniju", navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

Iz ove stranke su naveli da izbor Lagumdžije u predsjedništvo PES-a predstavlja veliko priznanje za dosadašnje angažiranje u promociji ideja europske ljevice u Bosni i Hercegovini te potporu za nastavak 'politike jednakosti i pravde'.

Lagumdžija će u Bruxellesu govoriti i o temi "Zajedno, za društvo kakvo trebamo" zajedno s predsjednikom Socijalističke internacionale i bivšim premijerom Grčke Georgom Papandreuom, bivšim premijerom i ministrom vanjskih poslova Italije Massimom D'Alemom i liderom Socijaldemokrata Crne Gore Igorom Lukšićem.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙