FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: 4.000 djece ima gastroenteritis

Autor: mtro
BERLIN, 28. rujna 2012. (Hina/AFP) - Oko 4.000 djece u Berlinu na istoku Njemačke pati od gastroenteritisa, pretpostavlja se od hrane koju su jeli u školskim kantinama, objavile su u petak njemačke zdravstvene vlasti.

Njemačka podružnica francuskih restorana Sodexo koja opskrbljuje mnogobrojne školske kantine i čije su ime naveli regionalni politički dužnosnici, navela je da nema podatke koje bi doveli u pitanje obroke pripremljene toj djeci.

Školske i vrtićke kantine vjerojatno je opskrbio isti dobavljač, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravlja.

Od pojave prvih slučajeva gastroenteritisa u utorak navečer, 4.000 djece je oboljelo u Berlinu, ali i tri regije bivšeg DDR-a Saskoj,Thuringenu i Brandeburgu, prema podacima Instituta Robert Koch.

Do sada je u Berlinu zabilježeno 400 slučajeva oboljele djece, koja pate od dijareje i povraćanja. Troje djece je hospitalizirano.

Svi su slučajevi povezani sa školskim i vrtićkim kantinama, precizira se u priopćenju Instituta Robert-Koch u Berlinu, što ide u prilog hipotezi da je posrijedi epidemija povezana s prehranom.

Njemačka podružnica Sodexoa u Ruesselsheimu je odbacila svaku odgovornost.

Prema priopćenju te tvrtke od 80 škola i vrtića kojima se dostavlja njihova hrana, otkrivena su samo 4 slučaja gastroenteritisa.

U slučaju jednog drugog centra Sodexo, koji dostavlja hranu, zabilježeno je 18 slučajeva bolesti, a oni hranu dostavljaju u 140 škola i vrtića.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙