FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović na svečanoj sjednici šibenskog Gradskog vijeća

Autor: jdev
ŠIBENIK , 28. rujna 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Šibenika, kojoj su nazočili hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić, neki saborski zastupnici i brojni uglednici, danas je obilježen dan Grada Šibenika i blagdan zaštitnika sv. Mihovila koji se slavi sutra 29. rujna.

U svom prigodnom govoru pred gradskim vijećnicima, predsjednik Republike Ivo Josipović je kazao kako je gospodarska kriza, koja nije zaobišla ni Šibenik, najveći problem. "Nitko nema čarobni štapić da se preko noći dođe do blagostanja, ali svaka vlast mora znati krizu ublažiti, odnosno krizu ravnomjerno raspodijeliti. Pravednost svakoga društva očituje se u tome da se slabima pomogne, a da se onima koji su posrnuli pruži ruku", rekao je, kazavši kako se pravednost ne gradi samo na Markovu trgu, već u svim gradovima i općinama Lijepe naše.

Hrvatski predsjednik rekao je kako, kada vidi sve ljepote i bogatstva Šibenika, smatra da su Šibenčani i Šibenčanke sretni ljudi. Šibenik je kolijevka hrvatstva, duhovnosti i grad brojnih uspješnih ljudi, kazao je. Očekivanja građana su velika, oni žele da ljudi koji sada vode njihov grad nastave s bogatom i uspješnom tradicijom svojih predaka, građani žele gospodarski oporavak kroz otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih ljudi,

"Uvjeren sam da je svim ljudima koji participiraju u šibenskom Gradskom vijeću i u aktualnoj vlasti, bez obzira na stranačku pripadnost, na prvom mjestu isključivo uspješnost i boljitak njihova grada", zaključio je u Šibeniku hrvatski predsjednik, čestitajući Šibenčanima blagdan sv. Mihovila i Dan grada.

Na svečanoj sjednici predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin i gradonačelnik Ante Županović uručili su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Najviše priznanje, Nagrada za životno djelo, posthumno je dodijeljena Milivoju Zeniću, dugogodišnjem ravnatelju šibenske Gradske knjižnice Jurja Šižgorića i to za unaprjeđenje knjižarske struke, izdavačku djelatnost Gradske knjižnice i za promicanje šibenske kulturne baštine, a Nagradu je primila njegova kći Ivana.

Nagrada Grada Šibenika dodijeljena je Darku Gulinu, predsjedniku Šibenske narodne glazbe, potom Sestrama Benediktinkama iz samostana sv. Luce, te tvrtki Terra Neo d.o.o., i Udruženju obrtnika grada Šibenika.

Dobitnici Plakete Grada Šibenika su žirjanski pjesnik Ivan Dobra, košarkašica Antonija Mišura i policajac Jure Teskera.

Grb Grada Šibenika uručen je, pak, turskoj korporaciji Dogus Grupi za uspješnu suradnju sa Šibenikom.

Predsjednik Ivo Josipović u sklopu obilježavanja Dana grada Šibenika danas će obići i šibensko Veleučilište.

(Hina) xjdev yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙