FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin o Siriji: Zapad posijao kaos i ne može se zaustaviti

Autor: mtro
MOSKVA, 27. rujna 2012. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin je u četvrtak ocijenio da su Zapadnjaci izazvali kaos u brojnim zemljama, isto čine u Siriji i ne mogu se zaustaviti unatoč upozorenjima Rusije.

"Najvažnije je da se naši partneri ne mogu zaustaviti. Već su izazvali kaos u brojnim područjima. Sada vode istu politiku u drugim zemljama, posebice u Siriji", rekao je Putin a prenijele su ruske televizije.

"Rekli smo da treba djelovati oprezno, ništa nametati, kako ne bi izazvali kaos. A što vidimo danas? Stanje jako nalikuje kaosu", nastavio je Putin.

"Jake zemlje pokušavaju nametnuti slabima svoj način života ili moral, bez obzira na povijest, tradiciju, religiju te druge zemlje", rekao je ruski predsjednik.

Rusija, tradicionalni saveznik Sirije neprestano ukazuje na politiku zapadnog uplitanja posebice tijekom arapskih revolucija i do sada je s Kinom blokirala svaku rezoluciju za Siriju u Vijeću sigurnosti UN-a gdje ima pravo veta.

Putin je to izjavio nakon što je u srijedu pozvao Zapad da nauči lekciju iz učinaka svoje politike, koju vodi ne poštivajući pravila Ujedinjenih naroda.

Britanski premijer David Cameron također je pozvao UN da djeluje, rekavši u svom govoru na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a da su nedavni dokazi o zločinima nad djecom u Siriji "strašna mrlja na ugledu ovih Ujedinjenih naroda".

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙