FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske šume o javnom pozivu za prodaju drvene sječke

Autor: nbrc
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Hrvatske šume reagirale su danas priopćenjem na niz medijskih napisa o sklapanju ugovora za prodaju drvene sječke navodeći uz ostalo kako su javni poziv za prodaju 600 tisuća tona drvene sječke za proizvodnju električne i/ili toplinske energije, svi upiti i zahtjevi za pojašnjenjem tog poziva, kao i pregled ocjena prijava bili dostupni na internet stranicama Hrvatskih šuma te da se tijekom cijelog postupka nitko nije žalio ni na uvjete niti na kriterije iz poziva.

Javni poziv za prodaju 600 tisuća tona drvne sječke za proizvodnju električne i/ili toplinske energije bio je objavljen 29. lipnja u dnevnim novinama (Večernjem i Jutarnjem listu), te na internetskim stranicama Hrvatskih šuma, gdje je dostupan i danas, objašnjavaju iz Hrvatskih šuma reagirajući na, kako navode, brojne napise u medijima vezanim za sklapanje ugovora za prodaju drvne sječke s tvrtkama u vlasništvu zvučnih imena.

Iz Hrvatskih šuma podsjećaju da su se na javni poziv mogla javiti trgovačka društva, obrti i zadruge koji su registrirani u Hrvatskoj za proizvodnju toplinske i/ili električne energije, koji će koristiti robu za vlastitu proizvodnju energije u Hrvatskoj koji posjeduju lokacijsku dozvolu za energetsko postrojenje (što podrazumijeva i posjedovanje projekta), te energetsko odobrenje.

Javni poziv bio je otvoren 60 dana od dana objave ili do isteka raspoloživih količina.

Na njega su se, po podacima Hrvatskih šuma, javila 24 zainteresirana kupca, u razdoblju od 2. srpnja do 28. kolovoza, od kojih tri nisu udovoljila uvjetima javnog poziva, a četiri su podnijela prijave nakon što su prodane raspoložive količine.

U pregledu ocjena prijava, koji je također objavljen na internet stranicama Hrvatskih šuma navedena je napomena da ako kupci kojima je ponuđeno sklapanje ugovora odustanu od potpisivanja istog, u skladu s javnim pozivom, pravo sklapanja ugovora ponudit će se kupcima koji su dostavili valjane prijave nakon prodaje raspoloživih količina, napominju iz Hrvatskih šuma.

"Važno je napomenuti da se tijekom cijeloga postupka nitko nije žalio niti na uvjete, niti na kriterije javnog poziva. Svi upiti i zahtjevi za pojašnjenjem javnog poziva su jednako tako bili objavljivani na internetskim stranicama prodavača, kako bi svi kupci bili u ravnopravnom položaju", ističe se u priopćenju.

Iz Hrvatskih šuma također navode kako se svi ugovori potpisuju se s pravnim, a ne s fizičkim osobama.

Sastavni dio javnog poziva bio je i nacrt ugovora, također dostupan na internetskim stranicama Hrvatskih šuma, kojim je osigurana zaštita potraživanja Hrvatskih šuma, isto kao i namjena za koju je drvna sječka prodana, zakljujučuje se u priopćenju.

(Hina) xpp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙