FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština: izglasan smanjen broj članova skupštine Zagrebačkog holdinga

Autor: tdel
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Zagrebačka Gradska kupština danas je većinom glasova, uz snažno protivljenje oporbe, smanjila broj članova Skupštine Zagrebačkog holdinga na troje iz redova stručnjaka, dok su za člana u Upravi imenovali Tomislava Čulu, magistra ekonomskih znanosti.

Tako će umjesto stranačkih predstavnika u Skupštini Holdinga sjediti stručnjaci: dekanica Visoke škole za financijski menadžment Đurđica Jurić, docent na Pravnom fakultetu Viktor Gotovac i Mihaela Grubišić Šeba, s Ekonomskog instituta.

Margareta Mađerić (HDZ) je ponovila kako se ta stranka protivi uvrštavanju po hitnom postupku tako važnih točaka na dnevni red skupštinske sjednice te dodala da "ne ulaze u pitanje kandidata i njihovih životopisa".

"Ovo vam je već treći pokušaj u sedam godina. Koliko vam je vremena potrebno i koliko grešaka građani Zagreba još moraju istrpjeti?", upitala je Mađerić.

Jurica Meić (SDP) priznao je da njihov pokušaj da naprave iskorak u Skupštini trgovačkih društava (u koje su imenovani predstavnici stranka iz Gradske skupštine) nije uspio jer se, rekao je, većina ondje bavila politikanstvom umjesto upravljanejm tvrtkom.

"Svaki put kad je na dnevnom redu bila točka koja nekome nije odgovarala- ili je kasnio ili je naglo obolio - a, vrhunac su kaže ostavke dvojice članova iz HSLS-a i HSS-a", naveo je Meić.

Podsjetio je i da je to bio prvi sukob s gradonačelnikom Bandićem jer su smatrali da jedna osoba ne može odlučivati o gradskim milijardama, a "znamo kako je odlučivala".

"Svim strankama ponudili smo da participiraju u Skupštini Holdinga, a evo kako su reagirali", naveo je i dodao kako su se svi imali priliku izjasniti o upravi Holdinga, no da su se sada sjetili "naknadne pameti".

(Hina) xbdj/xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙