FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: s Bozanićem i Srakićem razgovarao sam o tehničkim stvarima

Autor: trub
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Ministar financija Slavko Linić potvrdio je danas da je s kardinalom Josipom Bozanićem i nadbiskupom Marinom Srakićem razgovarao o provedbi ugovora između Hrvatske i Svete Stolice, odnosno kako Ugovorom razriješiti neka odstupanja.

Teme razgovora, rekao je, bile su čisto tehničke stvari, poput one uzimaju li se podaci s kraja godine ili iz devetog i desetog mjeseca kad Vlada završava proračun, kao i to što su ove godine za oko 45 do 50 milijuna kuna manji iznosi nego što je navedeno u Ugovoru, rekao je Linić novinarima u Hrvatskom saboru.

Upitan je li bilo govora o smanjenju izdvajanja za Crkvu, Linić je odgovorio kako je u razgovoru regulirano postojeće vrijeme, te da će za iduću godinu taj prijedlog tek biti razmatran.

Na pitanje pristaje li Crkva na smanjenje, odgovorio je kako njegovo ministarstvo nije za to nadležno, jer ono regulira obveze, a da o izvršavanju trebaju pregovarati ministarstva vanjskih poslova te pravosuđa.

"Naše su mogućnosti da razgovaramo samo o aktualnim odnosima, to smo počeli i vjerujemo da ćemo razriješiti, a ostalo je u nadležnosti Ministarstva pravosuđa", kazao je Linić, rekavši kako od Crkve još očekuju odgovore na mogućnost smanjenja iznosa.

Na upit zašto je s vrhom Katoličke crkve u Hrvatskoj pregovarao u tajnosti, odgovorio je: "Kad bih vam rekao koliko dnevno imam razgovora o ugovornim obvezama... onda je sve tajna. A nije. To su razgovori, ugovor još nismo potpisali, niti smo se do kraja još dogovorili".

(Hina) xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙