FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel otkazala posjet Tunisu

Autor: vmrs
BERLIN, 26. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Njemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je posjet Tunisu predviđen za početak listopada, objavio je u u srijedu jedan njezin savjetnik, a njemačke novine navode kako postoji bojazan za kancelaričinu sigurnost zbog nereda u regiji izazvanih prosvjedima protiv američkog protuislamskog filma.

Glasnogovornik Steffen Seifert rekao je da je posjet otkazan "u dogovoru s tuniskom vladom". Odbio je reći koji je razlog odgode, ali Financial Times Deutschland u najavi izdanja za četrtak spominje strah za sigurnost.

Kancelarka je u srijedu navečer na skupu sa stranačkim kolegama veoma pomirljivo govorila o velikoj njemačkoj muslimanskoj zajednici. U Njemačkoj živi više od tri miljuna muslimana i islam je postao "dio nas", rekla je.

"Većina muslimana u Njemačkoj jasno se distancirala od takvih postupaka", rekla je Merkel o nasilju koje je u rujnu izazvao film "Nevinost muslimana". U neredima u Sudanu stradalo je i njemačko veleposlanstvo.

Njemačka je vlada kritizirala taj film kao grub napad na islam, a ministar vanjskihposlova Guido Westerwelle nazvao ga je i "protuislamskim govorom mržnje". Njemačke vlasti kažu da će razmisliti i o zabrani pokušaja da se taj film emitira.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙