FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: država mora platiti odštetu za napad medvjeda

Autor: lfia
LJUBLJANA, 22. rujna 2012.(Hina) - Odštetu od 253.000 eura i doživotnu mjesečnu rentu od 910 eura dodijelio je sud u Sloveniji mladiću kojega je prije pet godina u šumi napala medvjedica, zbog čega je ostao kvadriplegičar i ovisan o pomoći druge osobe.

Danas 35-godišnjem Peteru Zalaru iz okolice Cerknice okružni sud u Ljubljani nepravomoćnom je presudom dodijelio odštetu i rentu, ocijenivši da objektivnu odgovornost za napad medvjeda na čovjeka snosi država koja upravlja šumama i medvjeđom populacijom, objavili su u subotu slovenski mediji.

Prema presudi, Zalar je samo djelomice doprinio tragediji vlastitom nepažnjom jer je 11. ožujka 2007. sa zaručnicom i ocem šetao šumom, u vrijeme kad su medvjedice s mladima osobito agresivne. Sud je kao nedokazane odbio navode državnog odvjetništva da je do nesreće došlo jer je Zalar pokušao fotografirati mlade u medvjeđem brlogu, protivno zakonu o lovstvu po kojem je zabranjeno uznemiravati životinje u njihovu prirodnom staništu.

Zalar je navode da je fotografirao brlog i takvim postupkom razjario medvjedicu pred sudom zanijekao, ustvrdivši da za medvjeđi brlog nije znao i da ga je medvjedica napala neočekivano, samo 200 metara od glavne ceste

(Hina) xfl ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙