FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspješan koncert Dubrovačkih simfoničara u Beču

Autor: spos
BEČ, 21. rujna 2012. (Hina) - Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem talijanskog maestra Francesca La Vecchia uz nastup pijanistica Chiran Wang iz Kine i fautistice Jae-A. Yoo iz Južne Koreje održali su u petak poslije podne koncert u prestižnoj Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču.

Na programu su bila djela Wolfganga Amadeusa Mozarta i Ludwiga van Beethovena. Publika u prepunoj Zlatnoj dvorani Musikvereina nagradila je glazbenike burnim pljeskom.

"Ovo je bio jedan od najvećih datuma u 85-godišnjoj povijesti dubrovačkih simfoničara" izjavio je nakon koncerta ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkesta Pere Šiše, dodavši da je nakon 56 gostovanja, uključujući SAD i dva gostovanja samo u zadnje tri godine u Aziji, bečki koncert zasigurno "perjanica svih naših nastupa i gostovanja uopće". To je veliko zasluženo priznanje glazbenicima nakon brojnih turneja i nastupa po Europi i svijetu, kazao je Šiše zaključivši: "Svemu sam se mogao nadati ali da će zlatna dvorana Musikvereina biti prepuna nisam mogao ni zamisliti".

Koncert je održan u organizaciji Udruge za podupiranje međunarodne glazbe i kulture (IMK) koja ove godine obilježava 200. obljetnicu osnutka. Predsjednica IMK Sonja Steindl-Kwon kazala je uoči koncerta da poziva publiku na izuzetno glazbeno putovanje iz ciklusa "Zamasi".

"Težište našeg jesenskog ciklusa koncerata je povezivanje naroda, a naša je vizija glazbom graditi mostove između istoka i zapada, starih i mladih, tradicije i moderne i prevladavati prividne suprotnosti", rekla je Steindl-Kwon.

Također je kazala da na koncertu nastupaju posebni gosti i to iz četiri države: Hrvatske, Italije, Kine i Južne Koreje, "prekrasni i sjajni Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem talijanskog maestra La Vecchia i dvije glazbenice iz Azije pijanistice Wang iz Kine i flautistice Jae-A. Yoo iz Južne Koreje".

"Koncert je doprinos 200. obljetnici", kazala je Steindl-Kwon.

(Hina) xspđ yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙