FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Beču predstavljene 42. Varaždinske barokne večeri

Autor: sendra poša đurin
BEČ, 6. rujna 2012. (Hina) - Austrija je zemlja partner ovogodišnjih 42. Varaždinskih baroknih večeri, na kojima će nastupiti brojni domaći i inozemni ansambli i glazbenici, među kojima će biti i poznati zbor Bečki dječaci, najavili su organizatori u četvrtak poslije podne prigodom predstavljanja toga međunarodnog festivala u hrvatskom veleposlanstvu u Beču.

Zbor Bečkih dječaka zajedno s ansamblom Bach Consortom svečano će otvoriti tradicionalne 42. Varaždinske barokne večeri u varaždinskoj katedrali 21. rujna, najavila je predsjednica žirija festivala Zdenka Weber.

Program ovogodišnjeg festivala obuhvaća 30-ak koncerata poznatih ansambala i glazbenika iz Hrvatske, Austrije, Velike Britanije, Izraela, Poljske, Srbije i Španjolske, a u okviru festivalskog programa bit će prikazana dokumentarna izložba o Gustavu Klimtu.

Zemlja partner Austrija zastupljena je nizom vrhunskih glazbenika i ansambala, uz ostalo Bečkim dječacima, Bach Consort Beč, Ars Antiqua, Chorus Angelicus, Tirolski barokni orkestar i drugi.

Partnerstvo Varaždina i Republike Austrije pridonosi daljnjem produbljavanju kulturnih veza između Hrvatske i Austrije, rekao je hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota.

"Jako nam je bitno da se hrvatska kultura, koja je sa svojom sredozemnom i srednjoeuropskom komponentom neizostavni dio europske kulturne baštine, predstavlja na što bolji način. Varaždinske barokne večeri nemaju samo hrvatski i regionalni karakter, neto i širi, što pokazuje i ovogodišnji međunarodnim program s ansamblima i glazbenicima iz sedam država", rekao je. Bakota.

Uz bogat program, prvi put bit će upriličen i barokni koncert uz tradicionalnu berbu grožđa na Vinici kraj Varaždina, uz nastup glazbenika Hrvatskog baroknog ansambla.

Varaždinske barokne večeri počinju 21. rujna, a završit će 2. listopada koncertom nagrađivanih učenika glazbene škole u Varaždinu uz varaždinski Komorni orkestar.

Na predstavljanju festivala u hrvatskom velepostanstvu u Beču nastupio je pijanist Hrvoje Jugović koji živi u Beču.

(Hina) xspo yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙