FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radni sastanak Prijatelja Sirije o sankcijama

Autor: bnov
DEN HAAG, 20. rujna 2012. (Hina/AFP) - Šezdesetak zemalja i predstavnici Arapske lige okupili su se u četvrtak u Den Haagu kako bi pojačali i poboljšali koordinaciju sankcija protiv režima u Damasku.

"Potrebna nam je snažna provedba, tako možemo napraviti razliku", kazao je nizozemski ministar vanjskih poslova Uri Rosenthal u govoru na otvaranju sastanka radne skupine "Prijatelja Sirije" o sankcijama.

Od ožujka 2011., borbe bijesne Sirijom gdje je u sukobu ustanika i režima Bašara al-Asada smrtno stradalo 27.000 osoba, velikom većinom civila, objavila je sirijska nevladina organizacija.

Među brojnim sankcijama koje je već uvela Europska unija i Arapska liga su embargo na naftu i oružje, financijske sankcije ili zabrana putovanja Bašaru al-Asadu, članovima njegove obitelji i vlade.

"Režim i njegovi partneri pokušavaju izbjeći sankcije stoga moramo zajednički djelovati s privatnim i javnim partnerima razmjenjujući informacije", dodao je Rosenthal.

Stručnjaci financijskog sektora bili su prisutni u Den Haagu kako bi razgovarali s diplomatima o mogućnostima povećanja financijskih sankcija, poput zamrzavanja imovine.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙