FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 19. rujna

Autor: dsta
ZAGREB, 19. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 19. rujna.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvorit će se četiri sajma - Sajam županija, Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Kolektivne izložbe stranih zemalja i sajam Mystic. Ti će sajmovi okupiti 607 izlagača iz 18 zemalja, a otvarit će ih predsjednik Republike Ivo Josipović. U sklopu Sajma županija održat će se i okrugli stol na kojem će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić i desetak župana, a teme razgovora bit će uloga županija u novoj podjeli Hrvatske na statističke regije, ruralni i regionalni razvoj, lokalna samouprava i poduzetničke zone te uloga i značaj razvojnih agencija. (10,00 sati otvaranje sajmova, 11,00 sati okrugli stol, ZV, paviljon 9, Klub izlagača).

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare govorit će o otkazivanju Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU). Vlada Republike Hrvatske jučer je na telefonskoj sjednici donijela odluku o otkazivanju TKU za službenike i namještenike u javnim službama. Otkazni rok je tri mjeseca od dana stupanja na snagu odluke, istekom kojih TKU za službenike i namještenike u javnim službama prestaje važiti, navedeno je u odluci koja je stupila na snagu danom donošenja. (11,00 sati, Hrvatski učiteljski dom, Trg maršala Tita 4).

ZAGREB - U organizaciji Agencije za javno privatno partnerstvo i Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija održat će se savjetodavna radionica pod nazivom Javno privatno partnerstvo - Nove prilike. Na radionici će biti riječi o novom modelu JPP, kriterijima za pripremu, odobravanje i provedbu JPP projekata itd. (9,30 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Hrvatski operator tržišta energije i HEP-Proizvodnja potpisat će Ugovor o otkupu električne energije iz postrojenja Agregat biološkog minimuma hidroelektrane Lešće. Agregat biološkog minimuma hidroelektrane Lešće prvi je projekt za koji je HEP-Proizvodnja ostvarila status povlaštenog proizvođača električne energije te sukladno tome ostvarila pravo na poticajnu cijenu za električnu energiju isporučenu iz tog postrojenja u elektroenergetsku mrežu (10,00 sati, HROTE, Miramarska 23, zgrada Eurocenter).

ZAGREB - Zagrebačka burza održat će konferenciju za novinare u povodu početka trgovanja strukturiranim proizvodima na Burzi koje počinje od petka, 21. rujna. Na Burzi se to ocjenjuju značajnim korakom u daljnjem razvoju domaćeg tržišta kapitala s obzirom da je riječ o prvim vrijednosnim papirima primljenim na inozemnu multilateralnu trgovinsku platformu i o prvom stranom izdavatelju na Zagrebačkoj burzi - Erste Group Bank iz Beča. (13,00 sati, Zagrebačka burza, Ivana Lučića 2a).

ZAGREB - Čelnici Nezavisnih hrvatskih seljaka održat će konferenciju za novinare pod nazivom "Kako Lactalis potkrada hrvatske seljake?". Bit će riječi o tome kako tvrtka "Lactalis u Francuskoj otkupljuje mlijeko po većoj cijeni nego u Hrvatskoj" (10,00 sati, HPK, Ulica Grada Vukovara 78).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙