FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena gradnja 300 stanova po sustavu POS-a u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 18. rujna 2012. (Hina) - Na današnjem kolegiju gradonačelnika Rijeke predstavljena je gradnja po sustavu društveno poticane stanogradnje četiriju zgrada sa 80 stanova na Donjoj Drenovi, te najavljena gradnja dviju zgrada sa 120 stanova te zgrade sa 90 do 100 stanova na Hostovom bregu.

Izgradnja zgrada na Donjoj Drenovi je počela jučer, izvijestio je ravnatelj Agencije za poticanu stanogradnju grada Rijeke Vladimir Benac.

Vrijednost investicije je oko 42 milijuna kuna a planirani rok izgradnje je 450 dana. Projektom je predviđeno zadržavanje postojećeg zelenila oko budućih zgrada u najvećoj mogućoj mjeri.

Na Martinkovcu će se od proljeća sljedeće godine graditi na parceli površine 6222 četvorna metra između obilaznice i ceste Rijeka-Kastav, a završetak se planira na jesen 2014. godine. Vrijednost izgradnje je 63,6 milijuna kuna, a u tijeku je izrada idejnog projekta te uskoro počinje izrada projektne dokumentacije.

Lokacija na Hostovom bregu predstavljena je prvi put, površina parcele je 7375 četvornih metara a zgrada će se sastojati od četiri građevine u nizu i stajat će 45,1 milijun kuna.

Gradonačelnik Obersnel je kazao da su zgrade na Donjoj Drenovi trebale biti dovršene mnogo ranije ali da su realizaciju zaustavili vlasnički problemi. Naime, kako je rekao, vlasnik terena je grad Rijeka ali se kao vlasnik upisala Republika Hrvatska, kao što se to činilo tamo gdje nema titulara vlasništva. Kazao je da grad vodi nekoliko sudskih sporova zbog toga a jednostavnije od vođenja dugotrajnih sudskih sporova bi bilo da država donira to zemljište, s obzirom na to da bi ono služilo javnom interesu.

U Rijeci je do sad po programu POS-a izgrađeno 411 stanova.

(Hina) xdsil ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙